U had u er zich vast al op verheugd om in april naar onze filmvoorstelling in De Vereeniging te gaan. En toen maakte corona dat ineens onmogelijk. We leken eerst nog een uitwijkdatum voor ons programma te vinden in september.

Maar ook dat lukte uiteindelijk niet. Corona bleek standvastig.

Gelukkig wisten onze technici nog een verrassend alternatief te creëren. Zij dachten: als u niet in De Vereeniging terecht kunt, komen wij het programma bij u thuis aanbieden.

Dat kon door middel van een livestream. Voor de voorstelling kregen alle donateurs een bericht waarin stond hoe zij zich daarvoor konden aanmelden. Dat die donateurs het initiatief zeer waardeerden bleek al uit het aantal reacties. Liefst 500 meldden zich aan voor de voorstelling. Vaak gingen die aanmeldingen vergezeld van waarderende opmerkingen:

‘Dank voor de geboden mogelijkheid.’ ‘Ik vind het een mooie oplossing van jullie.’ ‘Wat een mooi initiatief. Veel extra werk voor jullie.’ ‘Hartstikke fijn dat jullie dit initiatief nemen.’ ‘Geweldig dat we de kans krijgen om de voorstelling op deze manier te volgen. Gegeven de omstandigheden is dit een erg goede en creatieve oplossing.’ ‘Zitten we toch weer op de eerste rij!’

Op maandag 16 november zagen de aangemelde donateurs de voorstelling op hun computer of tablet. Zo zagen zij in het najaar dus toch nog onze voorjaarsvoorstelling.

‘Een ontspannen en nijvere stad’  bleek een gevarieerd programma over inspanning en ontspanning in de stad. Het duurde anderhalf uur. Nostalgische beelden van boven- en benedenstad werden afgewisseld met die van gedenkwaardige branden in de stad, educatie in het Canisius college met reclamespots van de firma Dobbelman, sfeervolle beelden van de Waal en de pont, werden gevolgd door sportieve op het ijs en in het Kronenburgerpark. En als afsluiting zagen de kijkers beelden van het voor NEC succesvolle seizoen 2002-2003.

Natuurlijk haalde het qua sfeer niet bij de normale voorstellingen in een volle zaal van De Vereeniging, maar wij mogen toch spreken van een gezien de omstandigheden meer dan geslaagd alternatief.