Het was een groot succes, onze filmvoorstelling 2019. Volle zalen in de middag- en avondvoorstelling; in totaal meer dan 2300 kijkers. Uit hun reacties bleek wel dat die ons programma hogelijk waardeerden. Veel uitroepen van herkenning, verbazing en bewondering bij oude beelden van de stad en de eerste film van Joris Ivens, uitbundig gelach tijdens het filmpje over Vette Herman, een uit volle borst meegezongen ‘Al mot ik krupe’, applaus na ieder vertoond onderdeel, en een daverende applaussalvo na afloop bewezen dat wel.

Explicateurs Marja Begheyn en Marcel Claassen lichtten de vertoonde beelden steeds adequaat toe. Marcel, die als enige al vanaf de start in 1984 actief is voor onze stichting, ontving van voorzitter Joost Rosendaal de gouden SNBiB-erespeld. Joost noemde hem het geweten van SNBiB en roemde zijn research-activiteiten. In dat kader vermeldde hij ook Marcels regelmatige bijeenkomsten met de 90+ groep, een groepje vitale Nijmegenaren die ingezet worden bij de beschrijving van de oudste films uit onze collectie.

Op naar de filmvoorstellingen in september ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding en de nieuwe voorstelling op 20 april 2020. Een makkelijk te onthouden datum!