Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Behalve aan werken zal ook aandacht besteed worden aan het boodschappen doen. Nijmegen is immers altijd een belangrijke markt- en winkelstad geweest. Dat markten regelmatig van plaats zouden veranderen en dat verschillende buurtwinkels zouden verdwijnen, viel jaren geleden misschien wel te verwachten, maar dat V&D ook zou sneuvelen was toen niet meteen te voorzien. Tijd voor oude beelden dus!
En ook het wonen krijgt aandacht in de voorstelling door beelden van nieuwbouw en reconstructie. Beelden van het Neerbosch van over het kanaal dat nu veranderd is in de Lindenholt. En natuurlijk wordt er in de voorstelling extra aandacht besteed aan het Willemskwartier, omdat honderd jaar geleden werd begonnen met de bouw van deze wijk. Logisch dus dat in het archief van de Stichting naar bijpassende bewegende beelden is gezocht. En die werden gevonden; voorzien van Nijmeegs commentaar.
Om het gevoel van Nijmeegse nostalgie te completeren worden ook oude beelden van spelende kinderen en van stad en station getoond. Heel trots zijn de mensen van de stichting daarbij op een pas ontdekt pareltje met stadsbeelden van het Nijmegen in de jaren twintig. Prachtige, vlijmscherpe filmbeelden van honderd jaar terug.

Verdwenen, maar niet verloren wordt vertoond op maandag 3 april in de Grote Zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Er zijn twee voorstellingen, een om 14.00 uur en een om 20.00 uur. Ze duren ongeveer twee en een half uur.

Kaartjes kosten € 10,- per stuk en kunnen vanaf 21 maart worden gekocht in het Huis van de geschiedenis in de Mariënburgkapel, Mariënburg 26,  6511 PS Nijmegen. De openingstijden daarvan zijn dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. En tijdens koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten.
Online kunt u ook bestellen via www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

Komt u met een rolstoel? Wilt u dat dan even laten weten bij het kopen van de kaarten? Wij zorgen dan voor een geschikte plaats.

Voorafgaand aan de avondvoorstelling of na de middagvoorstelling kunt u gebruik maken van het SNBiB driegangenmenu dat speciaal voor deze dag is samengesteld. Wilt u rustig kunnen genieten van uw maaltijd dan is reservering tussen 17.00 en 17.30 uur gewenst.
U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Grand Café van De Vereeniging, telefoon 024-3221028. Het driegangenmenu kost € 26,00 per persoon (exclusief drank). 

Verdwenen, maar niet verloren, voorjaarsvoorstelling van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld.
Concertgebouw De Vereeniging, maandag 3 april, aanvang 14.00 en 20.00 uur. 

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?