Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

SNBiB wist beslag te leggen op een film uit 1953 waarin de tram en de trolley te zien zijn in Nijmegen. Een unieke combinatie want de tram en trolley hebben maar korte tijd tezamen het straatbeeld van Nijmegen gesierd. De film is gemaakt door H. van Diggele. Ook is er een speelfilm opgedoken uit 1958 waarin de befaamde Pater Jan Rubbens een rol speelt. De twee kinderen die in deze film spelen zijn Digna Kivits (11 jaar), en Daan Kivits (12 jaar). Stichting Nijmegen Blijft in Beeld heeft beide “kinderen” imiddels opgespoord.

Een andere recente aanwinst is een film over de plechtige installatie van Burgemeester J.A.H. Steinweg (1920). Maar ook de dagelijkse gebeurtenissen werden in het verleden op film vastgelegd: onlangs legde NBiB de hand op beelden van melkboer Jacobs van de Dobbelmannweg die zijn melk aan het venten is (1969), een brand bij nachtclub Corona aan de Molenstraat (ca 1970) en de aanleg van fietspaden op het Keizer Karelplein (1963). 

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?