Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Thomas2OVER NIJMEEGSE PODIUMKUNSTEN EN CONCERTGEBOUW DE VEREENIGING

Maandag 13 april vond de 31ste editie van de voorjaarsvoorstelling van onze stichting plaats. In Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen zagen ruim 1300 bezoekers beelden van onder andere Frank Boeijen in Doornroosje, Nijmeegse straatmuzikanten door de jaren heen en het (letterlijk) spetterende concert in de regen wat Bruce Springsteen gaf in het Goffertpark. We kijken met gepaste trots terug op een geslaagde dag die in het teken stond van vernieuwing, muziek van eigen bodem en natuurlijk het 100 jarig bestaan van Concertgebouw De Vereeniging. 

Thomas2

 

De mystery guest: Thomas Verbogt

We etaleerden er veelvuldig mee: de mystery guest, Thomas Verbogt, werd goed ontvangen. De bekende Nijmeegse schrijver ondertitelde de beelden van Nijmeegse jeugddrumband De Stefaantjes en putte hierbij uit eigen werk. Op een hilarische en onnavolgbare wijze vertelde hij over zijn niet al te glorieuze ervaring binnen dit muziekkorps en hiermee sloot hij de eerste helft van de voorstelling af.

Het climax van de voorstelling

Na de pauze vervolgde de voorstelling het programma met beelden over optredens van Nijmeegse bodem. Zo zagen we dat Graodus van Nimwegen nog steeds een hele zaal kan laten meezingen, de muzikale ondersteuning voor een betere wereld van Kladderadatsch en een glibberig optreden van een mannelijke stripact, voorzien van karakteristiek Nijmeegs commentaar en hiermee bereikte de voorstelling haar climax.

 

 

 

 

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?