Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vorig jaar augustus begon men met de voorbereidingen van de voorstelling. Uit het rijke archief van de stichting werd filmmateriaal geselecteerd uit vroeger jaren. Dit keuzeproces is een delicaat gebeuren. Zo wordt er gekeken of materiaal speciaal geschikt is voor het jaar van vertoning, bijvoorbeeld omdat er bepaalde jubilea te vieren zijn. En of er voldoende afwisseling is in korte en langere filmpjes, humor en ernst, zwart-wit en kleur en beelden van Nijmegen zelf en van de omgeving van de stad. 
Dit jaar hebben de samenstellers gekozen voor een afwisseling van oude filmpjes uit de collectie en compilaties van oude beelden, d.w.z. dat er stukjes uit oude films gecombineerd zijn tot een nieuw film. Natuurlijk is er aansluiting gezocht bij het feit dat Nijmegen dit jaar Green Capital is. In de voorstelling zult u bewegende beelden tegen komen van natuurlijk groen en van door mensen gefabriceerd groen. Beelden van de stad, maar ook van de omgeving zoals Lent, Beuningen, Beek-Ubbergen en de Plasmolen. U kunt zien hoe vervuilende werkzaamheden geleidelijk aan groener worden, hoe steeds duurzamer personen- en goederenvervoer ruimte schept voor ontspanning in min of meer groene uitspanningen. Van de iconische Groene Waalbrug gaan we via smakelijke maaltijden en kinderwagens naar de nostalgische trolleybus. 

Ook aan andere herdenkingsfeiten in 2018 zal aandacht worden besteed. Dit jaar is immers ook Marikenjaar, en is het 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond, waarvoor men ook in Nijmegen een steunactie organiseerde.
En een traditionele hoofdrol in het programma zal natuurlijk ook vervuld worden door de historische beelden van ons stadscentrum. Deze keer zullen de beelden uit 1938 en 1965 ongetwijfeld zorgen voor verbazing en herkenning in de zaal.

Op weg naar een groene stad wordt vertoond op maandag 16 april in de Grote Zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Er zijn twee voorstellingen, een om 14.00 uur en een om 20.00 uur. Ze duren ongeveer twee en een half uur.
Donateurs kunnen hun kaartjes vanaf dinsdag 27 maart afhalen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Brengt u uw donateursnummer mee? 

Kaartjes voor niet-donateurs kosten € 10,- per stuk en kunnen vanaf 3 april worden gekocht in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel (openingstijden 11.00 – 17.00 uur en tijdens koopzondagen. Maandag gesloten) of worden besteld via de website www.stadsschouwburgendevereeniging.nl. 
Uitgaande van de belangstelling vorig jaar – twee keer een bijna uitverkochte zaal - is het wel zaak om snel kaarten te kopen. Op is immers op!

Komt u met een rolstoel? Laat dat dan even weten bij het kopen van de kaarten. Er wordt dan gezorgd voor een geschikte plaats.
Voorafgaand aan de avondvoorstelling of na de middagvoorstelling kunt u gebruik maken van het SNBiB driegangenmenu dat speciaal voor deze dag is samengesteld. Wilt u de avondvoorstelling zien en toch rustig kunnen genieten van uw maaltijd, dan is reservering tussen 17.00 en 17.30 uur gewenst.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Grand Café van De Vereeniging, telefoon 024-3221028. Het driegangenmenu kost € 26,00 per persoon (exclusief drank).
Op weg naar een groene stad, filmvoorstelling van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld.

Concertgebouw De Vereeniging, maandag 16 april, aanvang 14.00 en 20.00 uur